» Новини » Диверсифікація джерел електроенергії дозволяє знизити ціни для споживачів та підприємств

Диверсифікація джерел електроенергії дозволяє знизити ціни для споживачів та підприємств

Чи можлива стабілізація ринків нафти та газу в умовах геополітичної загрози? Як переконати світ відмовитись від викопного палива та зменшити інвестиції у вугільну сферу? Як зміниться структура світової індустрії після розвитку LNG та хто буде лідерами ринку?

Ці та інші питання експерт з енергетики та інвестицій UIF Наталія Кацер-Бучковська обговорює з фахівцями з усього світу в рамках Тижня сталої енергетики в Абу-Дабі. Країна, яка декілька років тому була чи не головним експортером нафти, тепер змагається за першість у повному переході на сталу енергію.

«За лічені роки технології тут суттєво змінилися. Диверсифікація джерел електроенергії дозволила значно знизити ціни для споживачів та підприємств. Зміни клімату, які стали відчутними в усіх частинах світу, є стимулом для переходу на відновлювальну енергію», – зазначила експерт.

Наталія Кацер-Бучковська мала змогу відвідати четвертий щорічний Глобальний Енергетичний Форум від Atlantic Council, який став першою платформою для дискусій в Абу-Дабі. Керівники видобувних компаній, лідери топ країн-виробників газу та представники фінансового сектору звітували про власний внесок для досягнення мети сталого розвитку та розглянули можливості подальшої взаємодії для масштабування позитивних змін. 

«Майбутнє світової енергетики за ефективним енергетичним транзитом. Лише відмова від вугільної промисловості та перехід на природний газ, зокрема на зріджений природний газ, можуть забезпечити зменшення шкідливих викидів в атмосферу, уповільнення зміни клімату та створення кращих екологічних умов життя для наступних поколінь. Нові технології невпинно розвиваються, і ми мусимо спрямовувати їхні потужності на досягнення цілей сталого розвитку»,  – впевнена експерт.