» Новини » Переговори в Нормандському форматі: Зрада поки скасовується, але Росія грає в довгу

Переговори в Нормандському форматі: Зрада поки скасовується, але Росія грає в довгу

Нормандські переговори, які відбулись 9 грудня у Парижі, засвідчили: Володимир Зеленський набирається досвіду, але РФ грає в довгу. На цьому наголосив експерт програми «Міжнародна і внутрішня політика» Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевіч на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

«Щодо обміну погоджено надати доступ представникам міжнародного комітету Червоного Хреста до усіх утримуваних осіб. Значить заяви про незамінного Медведчука у цьому процесі є неправдивими. І це добре. Вибори після умов, про які не домовилися остаточно – це значить зустрічатися будуть довго. Щодо «формули Штайнмайєра» – прогнозовано і з урахуванням попередньої пропозиції, прийнятно. Забрати борг газом – цинічна, вигідна для нас і дратівлива для росіян схема. Грошей все одно не дочекаєшся, можливість реально відсудити активи є, але шанси невеликі, значить треба брати натурою», – зазначив Ігар Тишкевіч.

Експерт також зауважив, що за першу декаду грудня Володимир Путін зазнав поразки на двох важливих переговорних майданчиках – у Білорусі та Парижі.

Зараз, підкреслює він, баланс сил (інтересів глобальних гравців) склався на користь України.

«Але не варто забувати, що РФ грає в довгу. І вже сьогодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров збирається в США. У нас на цьому напрямку поки проблеми, які накопичувались роками і які треба розгрібати», – додав Ігар Тишкевіч.