» Новини » Пророцтво у «Візії України 2030» та завдання для Уряду

Пророцтво у «Візії України 2030» та завдання для Уряду

Автори дослідження «Візія України 2030» не заперечують, що пророками не є, але впевнені: державі потрібно ставити перед собою амбітні завдання. Такий відгук дворічна робота експертів Українського інституту майбутнього отримала від видання НB.

Іван Верстюк резюмує, що у книзі чітко описаний сценарій на десятиліття, де є місце і центру високих технологій, і логістичному хабу із низькими податками та великими ресурсами. Але тільки, якщо топ-чиновники вийдуть за межі звичного їм мікропланування і почнуть ставити перед собою й країною амбітні та довгогральні завдання.

Експерти переносять українців у 31 грудня 2030 року. Тут Україна експортує мільярди кубометрів газу в Європу, економіка країни на 65% складається з цифрових сервісів і розробок, Київський політехнічний інститут продає на світовий ринок рішення у сфері штучного інтелекту. Головна ж річка країни Дніпро скидається на столичний Північний міст у годину пік – вона забита суднами, що везуть товари з Балтії до Туреччини і на Близький Схід.

У «Візії України 2030» експерти УІМ пророкують, що європейські пенсіонери бронюють місця у котеджах в Одеській області, де в літні місяці лікують свій ревматизм. А трохи молодші німці й норвежці їдуть у Львів і Житомир: дивляться визначні місця, а ввечері сидять у місцевих пивницях, запиваючи враження відмінним місцевим крафтовим пивом.

На 2030 рік, за дослідженнями УІМ, в країні легалізовані марихуана, сексуальні послуги, рулетка й інший гральний бізнес. 3D-принтери друкують суглоби, органи і тканини для медичної галузі. Всі вугільні теплоелектростанції переорієнтувалися на біомасу й газ, а атомні – експортують електроенергію на Захід.

Вперше опублыковано:НB