» Новини » Освіта: прогноз на тиждень (19 – 24 лютого)

Освіта: прогноз на тиждень (19 – 24 лютого)

Основними темами будуть: підготовка нормативно-правової бази та перекваліфікація педагогів.

Шкільна освіта

Цього тижня у більшості шкіл в Україні відновлюються заняття після карантинуДля батьків це привід зітхнути з полегшенням; для вчителів – перевірити,наскільки учні відстали від програми і наскільки доведеться надолужувати пропущене кількістю матеріалу на уроках і домашніх завдань.

Для управлінців у царині освіти – це привід зробити організаційні висновки. Якщо рішення включатимуть пропозиції щодо запровадження проектно-орієнтованого навчання, дистанційних курсів у підсумку це підштовхне до конструктивних змін в системі освіти.

За ініціативи EdCamp Україна у Трудолюбівській загальноосвітній школі на Полтавщині стартує національний освітній експеримент “Змінитися за 7 днів” за участі фінських експертів.  Отже директор, 18 педагогів, а також 150 учнів і ученицьза участі фінських колег з Lumo Education Ltd. Цей проект стане тестом на спроможність традиційної школи змінюватися. Передусім йдеться про ухвалення відповідних рішень.Цього тижня відбудеться основна частина настановчої очної сесії з підвищення кваліфікації педагогів НУШ. Її проведення просигналізує про стан підготовки до старту Нової української школи.

Відбувається робочий візит Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич до Кропивницької області. Публічна частина включатиме відвіданням однієї з опорних шкіл. Разом із тим місцевою владою порушуватиметься питання про зменшення надбавки за престижність для педагогічних працівників.Триватиме підготовка комплексного законопроекту про внесення змін до чинного Закону України “Про вищу освіту”.  Продовжуватимуться дискусії щодо порядку роботи вчених рад закладів вищої освіти.