» Новини » Євген Єнін, заступник директора UIF обійняв посаду заступника Міністра закордонних справ України

Євген Єнін, заступник директора UIF обійняв посаду заступника Міністра закордонних справ України

Євгена Єніна, заступника директора UIF призначено на посаду заступника Міністра закордонних справ України. Про це на свій фейсбук-сторінці заявив Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ України.

«Сьогодні в дипломатію з моєї ініціативи повертається Євген Єнін. Щойно Уряд призначив його на посаду заступника міністра закордонних справ», – повідомив він.

За словами Міністра, Євген Єнін куруватиме справи щодо збитих рейсів MH17 і PS752 в Ірані, а також щодо юридичного переслідування держави-агресора в міжнародних судах.

«Більш ніж солідний досвід у цій сфері у нього вже є – три роки до цього він займався в Генпрокуратурі збором та передачею до міжнародних судів доказів порушення Росією міжнародного права.

На початку своєї кар’єри Євген майже десять років займався придністровським конфліктом і отримав нагороду «За мужність» третього ступеня (нагорода говорить сама за себе). Це дає йому глибоке розуміння загроз та пасток врегулювання конфліктів, в які не потрібно потрапляти.

Крім юридичного блоку, Євген куруватиме американський та азійський напрями нашої зовнішньої політики і консульську службу. Тут я доручив йому особливу увагу приділяти цифровізації, насамперед запуску системи «Електронний консул». Це зробить консульські послуги простішими та доступнішими для громадян», – розповів Кулеба.

«Команда МЗС поповнюється і посилюється, але стратегія залишається незмінною – все буде Україна!», – підсумував він.