» Новини » Євген Мироненко: Політика Уряду і Мінрозвитку громад і територій України спрямована на позбавлення громад ресурсів

Євген Мироненко: Політика Уряду і Мінрозвитку громад і територій України спрямована на позбавлення громад ресурсів

Євген Мироненко, заступник директора UIF розповів про нову урядову пропозицію щодо внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік, де планується передбачити кошти для розвитку територій на рівні програми ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку).

Експерт вважає, що 4.9 млрд грн на всю країну у 2020 році – це замало для органів місцевого самоврядування, включаючи деякі новостворені ОТГ.

«Подивімось на прикладі трьох базових програм, що було закладено для місцевих бюджетів у державному бюджеті на 2020 рік, і що Уряд у зв’язку з пандемією пропонує залишити:

1.Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) – було закладено 7 мільярдів 500 мільйонів гривень, а тепер пропонують лишити всього 4 мільярди 900 мільйонів гривень. Враховуючи, що в поточному році будуть фінансувати скоріш за все лише проєкти, які вже реалізовуються протягом останніх років, то місцевим бюджетам у своїй масі не варто на це розраховувати. Звісно, якщо громада вже реалізовує проєкт за попередніми роками, то їх об’єкт може і бути профінансований в поточному році із зазначеної суми. Однак, зважаючи на ручне управління цією програмою та значне зниження запланованої суми, зовсім не зрозуміло, як Уряд визначатиме пріоритет фінансування.

2. Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 2 мільярди гривень. Ці кошти є так званими «коштами на мажоритарку» за програмою соцекономрозвитку. Це програма, за рахунок якої народні депутати минулого скликання здійснювали фінансування капітальних ремонтів об’єктів соціальної інфраструктури, проводили освітлення, будували нові міністадіони тощо. Зазвичай такі субвенції робляться централізовано через фракції й були розраховані виключно для мажоритарників на їхні округи. Враховуючи політичну нестабільність у Парламенті, ці кошти стануть базою торгу за ухвалення необхідних законодавчих рішень. Тому громадам не варто розраховувати на справедливу доступність до цієї суми.

3.Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад у розмірі 2 мільярди 100 мільйонів гривень. Ці кошти було закладено на фінансування проєктів розвитку об’єднаних територіальних громад України. Саме ці кошти давали гарантовану можливість забезпечити реалізацію громадам своїх проєктів розвитку. Використання цієї суми громадами завжди супроводжувалося чіткими правилами й прозорістю їх використання. Саме ці кошти є бонусними у зв’язку з утворенням ОТГ. Зараз Уряд ці кошти просто взяв і забрав, залишивши громади ні з чим. А якщо додати до цього ігнорування переведення на прямі міжбюджетні відносини ОТГ, які утворилися й обралися у 2019 році, то ситуація виглядає надзвичайно критичною. Слід зазначити, що профільне міністерство пропонує ВРУ перевести на міжбюджетні відносини лише 107 ОТГ з 223 утворених у 2019 році (https://decentralization.gov.ua/news/12340). Для інших 116 ОТГ – це означає втрату самостійного фінансового забезпечення, що ставить під сумнів їхнє подальше існування. Як робився цей вибір – невідомо, – розповів експерт.

Євген Мироненко нагадав, що Верховна Рада України з подачі Уряду 30 березня ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019), який по факту вилучив з доходів місцевих бюджетів плату за землю та майно.

«Така політика Уряду і Міністерства розвитку громад і територій України спрямована на позбавлення громад ресурсів, фактично унеможливлює місцеве самоврядування здійснювати виплати зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту та сфери житлово-комунального господарства, не кажучи вже про реалізацію проєктів розвитку територій», – підсумував він.