» Новини » Олексій Гончарук – прем’єр-ліквідатор

Олексій Гончарук – прем’єр-ліквідатор

Політика чинного прем’єр-міністра Олексія Гончарука спрямована на знищення. Про це заявив експерт економічних програм Українського інституту майбутнього Данило Монін, коментуючи наміри Кабміну ліквідувати всі тіньові ринки в Україні.

 «Ліквідатор – саме таке визначення, на мою думку, доречно застосувати до чинного прем’єра Олексія Гончарука. Він заявив, що ліквідує всі тіньові ринки. Раніше були тіньові заправки, тіньовий видобуток, тіньові ФОПи…Політика все руйнувати і нічого не створювати натомість, збільшуючи монополізм великих гравців, вбиваючи зайнятість і можливість підтримувати свої домогосподарства на плаву – це все, що можна сказати про пріоритети чинного уряду», – зазначив Данило Монін.

 Така політика, стверджує експерт UIF, матиме один результат – прискорення відтоку населення України за кордон.

 «Тому що в українських реаліях тіньова економіка – це завжди подушка безпеки. Тільки завдяки їй Україна переживала кризи. Боротися з тіньовою економікою можна двома шляхами: стимулюючим, створюючи умови для підприємництва в легальному полі або батогом, затискаючи все. 28 років боролися батогом. Це збагатило тільки касту контролерів і погіршило бізнес-клімат в країні. Обраний новим прем’єром шлях однозначно веде до невдачі, тому що замість створення всі зусилля спрямовуються на знищення. Підсумок такої політики буде сумний», – прогнозує Данило Монін.