» Новини » Партнерство з Центром енергобезпеки НАТО дозволить Україні посилити енергетичний потенціал

Партнерство з Центром енергобезпеки НАТО дозволить Україні посилити енергетичний потенціал

Україна має тісніше співпрацювати з НАТО, вирішуючи питання безпеки критичної енергетичної інфраструктури в умовах гібридних загроз. Про це під час робочого поїздки до Литви заявила експерт з енергетики та інвестицій  Українського інституту майбутнього Наталія Кацер-Бучковська.

«Партнерство з Центром енергетичної безпеки НАТО дозволить Україні проводити спільні дослідження з енергобезпеки з країнами Європи, обмінюватись цінним досвідом та посилювати взаємний енергетичний потенціал», – зауважила експерт. 

Наталія Кацер-Бучковська нагадала, що наступного року Україна доєднається до Центру енергетичної безпеки НАТО, що знаходиться у Вільнюсі.  

«Серед завдань Центру – аналіз, виконання та посилення ролі НАТО в забезпеченні енергетичної безпеки та захисту енергетичної інфраструктури країн-членів та країн-партнерів. Процес інтеграції було розпочато у 2014 році. Сьогодні Україна на фінішній прямій: залишилися лічені формальні кроки до підписання угоди у січні-лютому 2020 року», – зазначила експерт.

Зазначимо, що в рамках візиту до Литви, експерти Українського інституту майбутнього Наталія Кацер-Бучковська та Владислав Талах, разом з народним депутатом Андрієм Жупанином, експертом з енергетичної безпеки Вірою Константиновою, директором українського Центру досліджень енергетики Олександром Харченком та прес-секретарем інституту Діаною Мироненко, зустрілися з директором Центру енергетичної безпеки НАТО Ромуальдасом Петкевичусом й обговорити регіональні енергетичні загрози, способи їх протидії та плани співпраці.