» Новини » Увага! Український інститут майбутнього під інформаційною атакою

Увага! Український інститут майбутнього під інформаційною атакою

Тривалий час проти нашої організації ведеться цілеспрямована інформаційна атака, яка має на меті дискредитувати об’єктивність наших експертів та текстів. Технологія атаки дуже проста: обирається один із засновників UIF, йому приписують повний контроль та управління, таким чином оголошуючи всіх інших залежними від нього, а роботу організації – необ’єктивною.

Головним чином інформаційну атаку проти нас ми спостерігали на «зливних бачках» та у проплачених блогерів, і не вважали за потрібне реагувати на це. Але в середу атака вийшла на новий рівень – до неї приєднався рух Чесно. На сайті даної організації, яка декларує високі стандарти об’єктивності і працює за донорські кошти, була розміщена відверто маніпулятивна наклепницька стаття. Зокрема, представники цієї організації звинуватили Сергія Бабака, Дениса Монастирського та Галину Янченко в «зв’язках» з представником Народного фронту Антоном Геращенко, через те, що він є засновником Українського інституту майбутнього.

Дана інформація не витримує жодної критики і змушує відчувати сором, за таку діяльність руху Чесно.

По-перше, Антон Геращенко є всього лише 1 з 6 засновників нашого Інституту. Всі засновники рівні в своїх правах і можливостях щодо організації. Знаючи це, рух Чесно тим не менше, вирішив звинуватити конкретних людей у звязках виключно з Геращенком та Народним фронтом, попри те, що засновником також є депутат від Самопомічі Олексій Скрипник. Не виникло бажання у діячів Чесно звинуватити і в звязках із засновником Ігорем Ліскі, який є найбільшим благодійником в діяльність Інституту і за 3 роки надав допомоги на 6,5 млн грн, ні із засновником Юрієм Романенком, редактором відомого медіа «Хвиля», ані із засновником Тарасем Березовцем, відомим ведучим та прихильником Петра Порошенка, ні із засновником Анатолієм Амеліним, відомим економістом.

По-друге, з метою дискредитувати діяльність Галини Янченко, яка взагалі не має відношення до Інституту, рух Чесно використав її родинні звязки. Прикметно, що представник руху Чесно отримав від Галини письмовий коментар про те, що вона не має відношення до нашої організації. Це подвійний стандарт аналітики і звичайне медіакілерство, яке носить цілеспрямовану діяльність на завдання шкоди честі і діловій репутації. Щодо інших кандидатів і представників інших політичних партій такий підхід не застосовувався. Як приклад, в аналізі кандидатів списку партії «Сила і честь» рухом Чесно щодо кандидатки Олени Сотник, не було зазначено, що її чоловік Анатолій Амелін також є засновником Інституту майбутнього.

По-третє, після того, як рух Чесно отримав зауваження щодо відверто замовного характеру публікації, він вирішив послатись на систему Youcontrol, де ніби-то вказано, що Інститут майбутнього «входить в групу Геращенко». Однак, навіть в скріншоті з Youcontrol видно, що поруч з Геращенком зазначено компанію «Елекс», одна з найбільших ІТ компаній України, засновником якої є Олексій Скрипник, депутат від Самопомочі.

По-четверте, і в це взагалі важко повірити: жодного коментаря, жодної позиції представників Інституту в матеріалі не було представлено, хоча всі контакти нашої організації представлено на нашому сайті і вони працюють.

Ми розцінюємо крок руху Чесно, як цілеспрямовану атаку на нашу честь і ділову репутацію. Саме тому, ми:

1. Звернемося з відповідним листом на всі посольства та до всіх донорів, які підтримують діяльність даної організації, і повідомимо їх про замовний і упереджений характер діяльності руху Чесно

2. Готуємо позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації

3. Звертаємося до всіх наших прихильників поширити дану заяву з хештегом #підтримуюUIF

Команда UIF