» Новини » Які перспективи аеропорту Полтави? Перший міжнародний рейс за 15 років.

Які перспективи аеропорту Полтави? Перший міжнародний рейс за 15 років.

Фото: poltavatravel.com

З аеропорту Полтави було здійснено перший міжнародний рейс. В єгипетський Шарм-ель-Шейх.

Про це написав міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

“З аеропорту Полтави вилетів перший міжнародний рейс нової української авіакомпанії SkyUp. Аеропорт не працював понад 15 років… Зараз повноцінно функціонує”, – написав міністр.

«Але Омелян до цього ніякого відношення не має. Це – обласне комунальне підприємство. Радує, що область знайшла гроші і виділила їх на те, щоб запустити  цей аеропорт. Не тішить, що це сталося з великою затримкою, тому що полетіти він повинен був ще рік тому, – коментує директор програми “Інфраструктура майбутнього” UIF Володимир Шульмейстер. Але, щоб у цього аеропорту був комерційний  сенс, потрібно виконувати багато рейсів, 2-3 рейси на день.»

Чи зможе цей аеропорт привабити до себе авіакомпанії, які почнуть літати регулярно? Це питання залишається відкритим. Якщо так станеться, жителі звикнуть до цього і будуть заповнювати рейси – пояснює експерт. «У разі, якщо відремонтують усі дороги з Києва, будуть додаткові можливості для розвитку цього аеропорту, – підсумовує Володимир Шульмейстер. – А для цього потрібно запустити якісь цікаві рейси до Полтави. Недостатньо побудувати, важливо ще й «продати» цей аеропорт  закордонним компаніям, затягнути туди потік.» Цей перший рейс запустила українська компанія…