» Новини » «Демократичні вибори – це нісенітниця. Москва сама вирішила, хто виграє», – Бородай про «псевдовибори» в ОРДЛО

«Демократичні вибори – це нісенітниця. Москва сама вирішила, хто виграє», – Бородай про «псевдовибори» в ОРДЛО

ФОТО: РИА Новости / Наталья Селиверстова

Авторитетний терорист, також відомий як «голова Союзу добровольців Донбасу», Олександр Бородай відкрито висловився про проведення виборів в ОРДЛО 11 листопада.

Він заявив про недемократичність виборів, аргументувавши це тим, що «незалежні республіки» до сьогодні знаходяться у стані війни. Бородай також зазначив, що переможці виборів Денис Пушилін і Леонід Пасічник були відібрані Москвою. На його думку, саме там приймалося рішення щодо їх призначення керівниками «республік».

Олександр Бородай так і назвав новоспечених глав ОРДЛО – московські «оператори у взаємодії з «республіками».

При цьому він підкреслив непотрібність права голосу для жителів ОРДЛО, порівнявши їх із мешканцями давньогрецьких полісів, де, на його думку, могли голосувати тільки солдати.

Це вже не перше подібне висловлювання, що лунає з того боку «барикад». До цього вже були подібні заяви Гіркіна-Стрелкова.

Але це перша подібна ситуація, що подається публічною особою як щось позитивне. Якщо авторитетний спікер говорить, що це – добре, значить це і є добре. Саме так і будуть думати  місцеві жителі.

У підсумку, за згодою населення окупованих територій крок за кроком роблять бездумних і безвольних маріонеток. Обмеження в правах і свободах виправдовується великою кількістю причин: «фашизм», «війна», «солдати НАТО» і т.д. А головне завдання – реінтегрувати цих людей, з уже сформованим викривленим світоглядом, в українське суспільство на російських умовах.

І це чітко показує, чому ми ні в якому разі не повинні цього допустити.

Експерт з національної безпеки та оборони Українського інституту майбутнього Іраклій Джанашия