» Новини » Ічня(вч А-1479). Час “казкових” історій

Ічня(вч А-1479). Час “казкових” історій

Нещодавно начальник Генштабу Віктор Муженко зробив доповідь про проникнення на базу спецназу ЗСУ в Ічні (про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов):

“У військовій частині А1479 при проведенні тактико-стройового заняття за темою «Організація охорони та оборони об’єктів. Протидія диверсійно-розвідувальним групам» 04 липня 2018 року об 11:30 трактористом, що здійснював оранку контрольно-слідової смуги(КСП) охоронного периметру військової частини А1479 та чатовим посилення, було виявлено сліди на КСП.

Під час вивчення слідів на КСП виявили пошкодження зовнішньої та внутрішньої огорожі, про що було повідомлено по команді.

Черговим військової частини А1479 було направлено дві резервні групи. Одна група підсилення заблокувала прохід, інша рушила по слідам на технічну територію військової частини А1479, з метою наздогнати порушника. Під час переслідування група підсилення, рухаючись по сліду порушника, прибули на майданчик зберігання боєприпасів №171, де і виявила невідому коробку чорного кольору, замотану прозорим скотчем, з надрукованим на принтері написом «ГЕКСОГЕН» – в подальшому «закладку».”

Ось тут вже якась нісенітниця. Ви колись чули, щоб група ДРГ під прикриттям несла із собою бомбу з приклеєним надрукованим надписом «БОМБА»?

Більше того, коли на таких складах знаходять будь-які підозрілі «сюрпризи» – перше, що роблять –  негайно евакуюють весь персонал військової частини і жителів прилеглих цивільних об’єктів.

З урахування того, що ніякої евакуації 4 липня не відбулось, можна зробити 2 висновки:

  • або евакуацію не стали проводити принципово і вирішили цю історію зам’яти
  • або вся історія – одна суцільна вигадки.

“Характер виявлених на охоронному периметрі слідів вказував на те, що була одна людина яка вийшла з технічної території військової частини в тому ж напрямку.
Коли це все стало відомо, командиром військової частини А1479 було прийнято рішення на проведення прочісування технічної території силами особового складу військової частини, та направлення резервної групи разом з особовим складом групи спецпризначенців
ВСП на перевірку зовнішньої сторони охоронного периметру. Резервною групою разом з особовим складом групи спецпризначенців ВСП на відстані 50 м від забороненої зони було виявлено сліди пунктів спостереження.

При ретельній перевірці технічної території інших слідів порушників виявлено не було”.

Трьома місяцями пізніше цю військову частину підривають. А напередодні ніхто не помічає нічого підозрілого. Добре, що цей вибух не забрав жодного життя.

Але… все це можливо лише у випадку, коли на об’єкті взагалі відсутня охорона.

Отже, ще раз підсумуємо, що сталося. Хтось проникає на територію військової частини. Після цього знаходять  невідому коробку, на якій чорним по білому написано “це вибухівка”. А охорону військової частини не те, що не підсилили, а взагалі прибрали.

Ну а щоб позбавитись незручних питань від журналістів і кореспондентів, достатньо просто засекретити під військову таємницю усі рішення судів щодо вибухів в Ічні. Що і було зроблено 2  листопада.

Експерт з національної безпеки та оборони Українського інституту майбутнього Іраклій Джанашия