» Новини » Київ не готовий до перекриття Хрещатика у будні навіть заради Євробачення 2017 (відео)

Київ не готовий до перекриття Хрещатика у будні навіть заради Євробачення 2017 (відео)

Центральну вулицю Києва, Хрещатик, перекрили для автомобілістів на час проведення пісенного конкурсу “Євробачення – 2017” (9-13 травня).

За словами директора програми “Інфраструктура” Українського інституту майбутнього Володимира Шульмейстра такий крок призведе до транспортного колапсу у столиці.

“Під час перекриття Хрещатика виникають затори у 8-9 балів і транспортний колапс. Тому перекривати Хрещатик навіть на такі заходи як Євробачення у робочий час, у “години пік” – категорично неможна”, – заявив Шульмейстер.

Перекриття центру Києва у вихідні дні експерт вважає цілком прийнятним.

Володимир Шульмейстер прокоментував перекриття Хрещатика на час проведення “Євробачення -2017”

Читайте також: Євробачення-2017 – одна з найбільших загроз для Нацполіції України

Аби вирішити проблему транспорта в Києві, Володимир Шульмейстер пропонує оптимізувати громадський транспорт і ввести оплачувані місця для паркування.

“Парковки у центрі мають бути добре врегульованими, платними і дорогими. Однозначно має бути жорстке покарання для тих, кто паркується у непризначених для цього місцях”, – стверджує експерт.

Читайте також: Електрички не цікаві владі Києва

Як екс-заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер пригадав про те, що у 2015 році був розпочатий проект з оптимізації муніципального транспорту, що був профінансований світовим банком.

“Результатом цього проекту мало б бути скорочення часу, який люди втрачають у транспорті, на 30%. Нажаль, цей проект лишився на папері і в Києві чомусь так і не був реалізований”, – розповів Шульмейстер.

Читайте також: Що не так з “Укрзалізницею”? Частина 2 – “Закупівлі”