» Новини » ​Шульмейстер запропонував план для вирішення проблеми Шулявського мосту

​Шульмейстер запропонував план для вирішення проблеми Шулявського мосту

Директор програми «Інфраструктура майбутнього» UIF Володимир Шульмейстер запропонував план дій у зв’язку з обвалом мосту в районі станції метро «Шулявська» в Києві ввечері 27 лютого.

1. Створення комісії з незалежних (можливо, іноземних) експертів.

2. Аналіз та оцінка всіх об’єктів інфраструктури. В першу чергу – тих, які розташовані над землею й можуть обвалитися в будь-яку хвилину.

3. Застосування коштів із міських бюджетів на ремонт та обслуговування цих об’єктів.

4.Підтримка будівельних компаній, які в ситуації незатребуваності зникають з ринку.

5.Боротьба з безвідповідальністю будівельників.

Обвал мосту – це показовий приклад того, у якому стані знаходиться інфраструктура України в цілому.

«Всі об’єкти інфраструктури, що висять у повітрі (мости, переходи, шляхопроводи) побудовані ще за часів СРСР, зараз не обслуговуються. Об’єкти просто чекають свого часу, щоб упасти. Більшість з мостів уже відслужили свій термін й утримуються «на чесному слові», – зазначив Шульмейстер.

За його словами, у руйнуванні інфраструктури винні насамперед ті, хто не використовував кошти з бюджету за призначенням та не проводив своєчасної ревізії.

«Ключове завдання держави – забезпечення безпеки громадян, а тут цей принцип порушується», –- зазначає експерт.

Шульмейстер нагадав про традицію, яка побутувала в середовищі проектувальників раніше.

«Коли відкривався будь-який залізничний міст, то під нього ставили інженера, який його проектував, і по мосту пускався перший поїзд. Тому до питання проектування мостів ставилися дуже серйозно. Інфраструктура помилок не прощає. Зараз під цей міст потрібно ставити тих, хто його повинен був обслуговувати. Це питання відповідальності та використання грошей цільовим чином », – підсумував він.

До речі, експерт зізнався, що 3-4 рази на тиждень сам проїжджав по цьому мосту і, спостерігаючи за тим, у якому жахливому стані той знаходиться, придумав спосіб боротьби з безвідповідальністю служб обслуговування.

«Над усіма об’єктами інфраструктури в місті повинні бути вивіски із зазначенням назв компаній. Адже питання ділової репутації дуже важливе».