» Новини » Кількість електромобілів в Україні зросте у 125 разів до 2030 року

Кількість електромобілів в Україні зросте у 125 разів до 2030 року

Кількість електромобілів в Україні зросте у 125 разів до 2030 року

01.06.2018

До 2030 року кількість електромобілів та гібридних авто в Україні може зрости у 125 разів.  За базовим сценаріем – це 700 тисяч автомобілів (7% від загального парку у 2030 році). Швидкість переходу на електромобілі та гібридні авто багато в чому залежатимуть від ефективності залучення інвестиції та державного менеджменту. Завдання останнього полягатиме у тому, аби не перешкоджати, а прозоро надавати дозвільні документи, тобто —  мінімізувати бюрократичну тяганину. Важливим кроком стане формування інфраструктури, яка відповідала би темпам зростання електромобілів.  

Електромобілі — технологія, яка вимагає створення спеціальної екосистеми для їхньої повноцінної експлуатації. Цей процес охоплює велику кількість зацікавлених сторін. Передусім це традиційні гравці: автовиробники, дилери, виробники і установники зарядних станцій. Учасниками екосистеми електромобілів також є енергетичні підприємства, компанії з утилізації батарей і компанії, що надають “друге життя” батареям. 

Тому, на мою думку, потрібно до 2030 року сфокусуватися на  формуванні екосистеми для електромобілів, у тому числі — ринку запчастин.