» Новини » ​Володимир Шульмейстер про Qatar Airways в Україні: вони вивчали Україну задовго до скандалу з Ryanair

​Володимир Шульмейстер про Qatar Airways в Україні: вони вивчали Україну задовго до скандалу з Ryanair

Директор програми “Інфраструктура” Українського інституту майбутнього, екс-зам міністра інфраструктури, а нині — омбудсмен при Миколаївській ОДА прокоментував рішення національної авіакомпанії Катару Qatar Airways Company QCSC вийти на український ринок.

—Компанія Qatar Airways очолює рейтинг найкращих The World’s Top 100 Airlines – 2017. Поява цього перевізника вигідна усім, зокрема конкурентам — бо вони будуть покращувати власний сервіс у боротьбі з лідером.

Хочу одразу розвінчати чутки про те, що прихід Qatar Airways і скандал із лоукостером Ryanair в Україні якимось чином взаємопов’язані події. Ryanair знаходиться лише на 76 позиції вищезгаданого міжнародного рейтингу і аж ніяк не міг вплинути на рішення Qatar Airways. Ці події абсолютно не взаємопов’язані.

Упевнений, що компанія Qatar Airways довго вивчала наш ринок і зайшла дуже правильно, як на мене, спокійно.

Нагадаю про переваги роботи в Україні для авіаперевізників, що їх Ukrainian Institute for the Future вже публікував у дослідженні “Аеропорти України. Оцінка стану та пропозиції розвитку”

У зв’язку із наданням безвізу збільшуються темпи зростання пасажиропотоку — у найближчі п’ять років кількість пасажирів, які користуються авіатранспортом, може збільшиться з 5% до 12%.

Переваги появи нового авіаперевізника для пасажирів полягають у тому, що чим більше українці літатимуть, тим більшим для них буде вибір компаній, а, відповідно, і вартості їхніх послуг.