» Новини » Плівки Деркача: Порошенко, Байден і величезна порожнеча

Плівки Деркача: Порошенко, Байден і величезна порожнеча

Ілія Куса, експерт з питань міжнародної політики UIF дав коментар щодо «плівок про Деркача», про вибори в США та Україну на своїй Фейсук-сторінці.

Експерт запевняє, що у цій історії немає нічого нового з того, що ми вже чули, починаючи з 2016 року.

«Вся ця історія тягнеться вже 4 роки, а у нас все продовжують дивуватися. Ви дивуєтеся чому? Що Україна знаходиться в стані залежності від США? А це був великий секрет?

Або що в Україні побудована така система, що має величезний неформально-тіньовий глибинний прошарок, в якому правил немає, і можна погратися у різні схеми? Так. це наша трагедія, з якою практично кожен українець стикається щодня» (ред.), – вважає Ілія Куса.

 Також, експерт розповів про наслідки цієї події для України.

«Наслідки цієї історії для України матимуть тільки один вимір – ми будемо предметом в чужих руках. Торішні слухання з імпічменту Трампа ясно показали, яке місце ми займаємо в сприйнятті США, і у що ми вляпалися за останні 4 роки.

Наші проблеми в стосунках з США – це не плівки Деркача, записки Джуліані, щоденники Порошенко або листівки Байдена.

Двосторонні відносини США-Україна знаходяться в кризі з набагато глибших причин, які я описував в своїй лютневій статті про візит Майкла Помпео.

Ці ж причини і призвели, насправді, до ось цих маневрів «туди-сюди» з численними спробами зробити сальто-мортале з перевзуванням в повітрі за відсутності належної уваги і розуміння взаємних інтересів. У підсумку, на відносинах почали заробляти, а в один прекрасний день всі разом сіли в калюжу» (ред.), – вважає Ілія Куса.

Він також зауважив, що ніяких особливих або нових наслідків від «плівок Деркача» не буде.

«Вони нічого нового не привносять, а лише підкидають бруду у вже липке болото. Питання, що піднімаються в контексті даної теми, піднімалися протягом минулого року в зв’язку з телефонною розмовою Трампа-Зеленського 25 липня. І що? І нічого. Пограли на публіку і вибори, і поїхали далі, а Україна залишилася на узбіччі.

Чесно кажучи, я сумніваюся, що навіть в Штатах помітять «плівки Деркача»,  крім, хіба що, якихось зовсім лютих фанатів Трампа і теорій змови.

Зараз, наприклад, там критикують Байдена зовсім не за Україну, а за те, що він нібито «покриває Китай», оскільки його син працює в КНР, а сам Байден закликає не робити з Китаю вселенське зло. Все це в контексті пост-карантинних інформаційних воєн Вашингтона і Пекіна. Ось вам і розстановка пріоритетів» (ред.), – підсумував експерт.