» Новини » UIF долучився до «мозкового центру» для швидкого реагування на економічні виклики

UIF долучився до «мозкового центру» для швидкого реагування на економічні виклики

 

Анатолій Амелін, керівник економічних програм UIF, вважає, що створення прем’єр-міністром Денисом Шигалем «мозкового центру» для швидкого реагування на економічні виклики – це дуже нестандартний крок для українського уряду, але єдино правильний. Про це він заявив на своїй фейсбук-сторінці.

До «мозкового центру» долучаться Український інститут майбутнього, а також інші аналітичні центри, представники бізнесу та Офісу Президента з метою протидії викликам через пандемію.

«Україна і світ знаходяться у великій турбулентності та міксі двох кризових процесів – світова економічна криза й вірусна пандемія», – зауважив Анатолій Амелін.

Експерт вважає, що основна мета цього аналітичного центру – давати оперативну оцінку ситуації, ефективний антикризовий план, який дозволить економіці, бізнесу, громадянам пройти кризу з меншими негативними наслідками.

«Головне завдання – збереження робочих місць і рівня доходів населення. А для цього потрібна підтримка економіці й бізнесу. Підготовка та реалізація плану можлива тільки за умов об’єднання спільних зусиль уряду, аналітичних експертних центрів, бізнесу й бізнес-асоціацій. Потрібна: оперативна інформація; розуміння потреб бізнесу; оцінка необхідних ресурсів, джерел їх залучення; оцінка ефекту; пріоритизація завдань; ефективні комунікації», – вважає Анатолій Амелін.

Також Анатолій Амелін заявив, що Український інститут майбутнього вважає важливим максимально підтримати цю ініціативу. «Всі напрацювання, дослідження, експертний і аналітичний потенціал аналітичного центру  спрямований на допомогу в підготовці та імплементації антикризових заходів для української економіки», – додав він.

«Наступний крок після проходження гострої фази кризи – довгострокова економічна стратегія України. Країни, у яких немає своєї прагматичної стратегії розвитку, є ресурсом для країн, що її мають. Україна повинна мати свій план і стати економічно сильним суб’єктом, країною з сильною економікою, в якій живуть щасливі люди», – підсумував експерт.