» Новини » Інвестиції в енергетику змінять структуру ринку газу в Україні

Інвестиції в енергетику змінять структуру ринку газу в Україні

«Україна зможе отримати понад 5 млрд дол. інвестицій протягом перших п’яти років дії угод про розподіл продукції (УРП) за результатом конкурсу. А також до 4,4 млрд дол. США протягом 50 років терміну дії угод», – про це повідомила експерт з енергетики та інвестицій UIF Наталія Кацер-Бучковська під час конференції Bloomberg NEF у Лондоні. На заході йшлося про інвестиції в українську енергетику.

Дані експерта базуються на проведених дев’яти тендерів на залучення інвестицій у видобуток газу (PSA) та подальші плани держави про збільшення національного видобутку газу, укладення угод про розподіл продукції з переможцями конкурсів та нових тендерів, які анонсовано урядом.

«540 млн дол. Україна залучить в георозвідку й буріння пошукових свердловин. Зобов’язання, окрім фінансових, передбачають проведення 3D сейсмічних робіт на площі понад 5000 кв. км. Також планують пробурити 57 розвідувальних та 400 промислових свердловин протягом терміну дії угод», – зазначила Наталія Кацер-Бучковська.

Експерт переконана: таким чином, реалізація дев’яти УРП дасть можливість змінити структуру ринку газу в Україні та в середньостроковій перспективі забезпечити споживачів газом власного видобутку.

Експерт з енергетики та інвестицій UIF Наталія Кацер-Бучковська.