» Новини » Анатолій Амелін: Низка фактів свідчить про зустріч в Омані Зеленського з Сурковим

Анатолій Амелін: Низка фактів свідчить про зустріч в Омані Зеленського з Сурковим

Москва жорстко нав’язує свій порядок Україні. Збитий під Тегераном український літак міг бути способом залякування Володимира Зеленського після таємної зустрічі з радником президента Росії Владиславом Сурковим в Омані. На цьому наголосив на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін. Про це, зазначає експерт, свідчать, важливі питання без відповідей.

«З ким насправді Зеленський зустрічався в Омані? Про що говорили? Не вірю в спонтанну зміну місця відпочинку. Зустріч із переляканим міністром закордонних справ Оману (країни з мізерним товарообігом з Україною) теж має низку запитань. Домовленості абстрактні і безглузді. Хто так оперативно організував зустріч Зеленському з міністром закордонних справ Оману? Нагадаю, в Україні немає посольства Оману (комунікації будуються через посольство в Москві). Чому не домовилися про відкриття посольства? По-третє, чому Зеленського в Омані супроводжував Андрій Єрмак, якщо це був «відпочинок із сім’єю»? Нагадаю, Єрмак перебуває в прямому контакті з Сурковим і відповідає за комунікації з РФ щодо Донбасу. Чому було обрано готель максимально близько до посольства РФ в Омані? Адреса посольства з картою: https://cutt.ly/WrkcqYq. Готель Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel на карті: https://cutt.ly/Qrkx6xo. Хто зробив фото Зеленського в Омані, і навіщо його злили? Нагадаю, вперше з’явилося воно на такому специфічному ресурсі, як Страна.ЮА. Дуже схоже на злив спецслужб для чинення тиску на Зеленського. Кого з Москви привіз в Оман борт Медведчука? І про що були переговори? Чому було збито саме український літак? По-перше, зліт було дозволено диспетчерами, що дивно. По-друге, це був не єдиний борт у повітрі. По-третє, спецслужби Ірану давно і щільно працюють зі спецслужбами РФ (крім поставок зброї).
По-четверте, у випадковість таких «жертв» хтось вірить?» – пише Анатолій Амелін.

Загалом, зауважує експерт, запитань тут більше, ніж відповідей. Все вказує на те, що була зустріч Зеленського із Сурковим.

«Під час зустрічі могли обговорювати «особливий статус» Донбасу, проведення місцевих виборів та інтеграцію «нового» Донбасу на умовах Москви вже цього літа. Фото Зеленського могли злити російські спецслужби для посилення тиску, щоб був поступливішим», – припускає Анатолій Амелін.