» Новини » Анатолій Амелін: Влада сконцентрована на вирішенні тактичних завдань

Анатолій Амелін: Влада сконцентрована на вирішенні тактичних завдань

Зараз в Україні склалася унікальна за останні 28 років ситуація в системі управління країною, – пише на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

Експерт зауважив, що у президента Зеленського абсолютна влада. Він контролює частину силового блоку, більшість у парламенті й Кабміні. Попри це  Зеленський, зазначив Амелін, на відміну від своїх попередників не використовує усі ці важелі для власного збагачення.

Водночас експерт повідомив, що заяви президента та прем’єра про зростання економіки на 5%-7% в рік, залучення $ 50 млрд інвестицій були б реалістичними, якби було розуміння як цього досягти.

«Але його немає ні в Офісі Президента, ні в Кабінеті міністрів. Спілкування з Кабміном, зокрема, з міністром економіки і прем’єр-міністром вкотре показало, що сконцентрувавшись на вирішенні тактичних завдань, ми так і не знайшли відповіді на питання: яку Україну будуємо; яке місце України на глобальній і Європейській економічній, технологічній, гуманітарній карті; які для цього потрібні ресурси і де їх взяти; хто наші союзники і чи всім вигідна співпраця; які умови для цього потрібні і як їх реалізувати максимально швидко?» – зауважив Анатолій Амелін.