» Новини » Ігор Ліскі: Влада має почути молодь та допомагати впроваджувати їхні цікаві проєкти

Ігор Ліскі: Влада має почути молодь та допомагати впроваджувати їхні цікаві проєкти

Співзасновник Українського інституту майбутнього Ігор Ліскі став ментором молодіжного форуму «Кожне завтра розпочинається вже сьогодні».

У Маріуполі близько 500 молодих людей взяли участь у форумі “Кожне завтра розпочинається вже сьогодні”. Форум пройшов одночасно з інвестиційним форумом Re:Think Invest in Ukraine, щоб розпочати обговорення з молоддю бачення майбутнього країни «Україна 2030: країна, в якій ми хочемо жити» в контексті конкретних галузей.

Разом із підприємцями, інвесторами та експертами відповідних галузей молодь підготувала двадцять п’ять стратегічних цілей розвитку держави до 2030 року. Президент України та тимчасово повірений у справах США заслухали презентації й пообіцяли передати напрацювання уряду.

Співзасновник Українського інституту майбутнього Ігор Ліскі разом із політологом Миколою Давидюком виступив ментором фестивалю та модератором напрямку «Нові індустрії – нова економіка».

«Це неймовірне натхнення виступати перед молоддю з усієї України. Дивлячись в їхні очі, відчуваєш більше впевненості в майбутньому країни. У напрямку підприємництва було багато цікавих ідей – від синтезованого м’яса, першого у світі еко-містечка, HR-агенства для покоління Z до перетворення України у найкращий майданчик для кіновиробництва. Сподіваюся, що ідеї молоді почують, підтримають й впроваджуватимуть необхідні проєкти в охороні здоров’я й освіті, енергетиці та екології», – поділився враженнями Ігор Ліскі.

Першим кроком до реалізації презентованих ідей стала підтримка міністра гуманітарної політики Володимира Бородянського проєкту створення глобальної мережі музеїв доповненої реальності. Так, він надав грант у 100 тисяч грн на розробку прототипу цього проєкту.