» Новини » Євген Мироненко: Під кожні вибори – місцеві чи всеукраїнські, законодавець намагається змінити правила гри

Євген Мироненко: Під кожні вибори – місцеві чи всеукраїнські, законодавець намагається змінити правила гри

Представництво депутатів в органах місцевого самоврядування має бути збалансованим і відповідати інтересам громади, а не обмежуватися законодавцями.

Так Євген Мироненко, заступник директора Українського інституту майбутнього, прокоментував ініціативи представників фракції «Слуга народу» щодо скорочення майже вдвічі кількості депутатів місцевих рад.

За його словами, найбільшою проблемою представницького процесу є відсутність чітких, постійно діючих правил проведення виборів – як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні.

«Під кожні вибори – місцеві чи всеукраїнські, законодавець намагається змінити правила гри, виходячи з інтересів власної політичної доцільності. Це не нормальна історія, яка руйнує систему правил поведінки і системної роботи політика на місцях. Представництво депутатів в органах місцевого самоврядування має бути збалансованим і відповідати інтересам громади, а не обмежуватися законодавцями. Оскільки є громади на місцевому рівні, де один депутат представляє інтереси 300 виборців, а є, де – 25 тис (як в Києві).»

Миронеко зауважив, що законодавець повинен надати право органам місцевого самоврядування регулювати чисельність представництва депутатів, виходячи з потреб і інтересів жителів громади, незважаючи на безкоштовність такої роботи.

«Чим більше представництво представників виборців в раді, тим вище рівень відстоювання інтересів місцевих жителів і прийняття консолідованих рішень на користь розвитку такої громади ».

Євген Мироненко, заступник директора Українського інституту майбутнього

Вперше опубліковано: comments.ua