» Новини » Подальша блокада Керченської протоки буде залежати від кроків Києва – Володимир Шульмейстер

Подальша блокада Керченської протоки буде залежати від кроків Києва – Володимир Шульмейстер

Україна має відстоювати свої інтереси і домогтися розблокування судноплавства в Азові, інакше Кремль на цьому не зупиниться та буде й надалі окуповувати все нові території – розповів у коментарі PRM.UA директор програми “Інфраструктура майбутнього” аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Володимир Шульмейстер.

“Якщо маленького ображають, а він не дає здачі — його будуть і далі ображати. Спочатку відберуть одну іграшку, потім другу, далі відітнуть руку і, вкінці-кінців, пустять на органи. Спочатку Росія відібрала Крим, а зараз потихеньку забере одне море, а потім і друге море”, – попередив експерт.

Водночас Володимир Шульмейстер вважає, що багато можливостей для України вже були втрачені, але нині доля конфлікту залежить від рішучості Києва. “Перший крок, який треба було зробити ще в 2014 році, — йти в міжнародні суди. Те, що відбувається, особливо в Азовському морі, є порушенням морського права. Необхідно терміново подавати позови до судів і давати відсіч через суди. Подальша блокада Керченської протоки буде залежати від кроків Києва: чим м’якше вони будуть, чим більше розтягнуті в часі — тим далі буде йти Росія, і Азов буде втрачено, як і Крим”, – каже Шульмейстер.