» Новини » Експерт розповів, хто боротиметься за місце Маккейна у сенаті

Експерт розповів, хто боротиметься за місце Маккейна у сенаті

З життя пішов один з найяскравіших критиків Дональда Трампа та його внутрішньополітичного курсу.

Про те, хто займе місце Маккейна в сенаті від штату Арізона розповів в коментарі інформаційному агенству Укрінформ експерт Українського інституту майбутнього з питань міжнародної політики та Близького Сходу Ілія Куса. 

“Річ у тім, що там між собою боротимуться два табори однієї партії – традиційні республіканці і так звані “трампісти”- прихильники чинного президента. Останні будь-яким способом намагатимуться це місце захопити. Звідси перший наслідок – послаблення кола республіканців, які не підтримують президента. Другий – якщо переможе хтось із прихильників президента, то, відповідно, це посилить позицію Трампа, його табору всередині республіканської партії та в самому сенаті”, – говорить він.

Джон Маккейн вважався одним з небагатьох республіканців, котрі залишалися республіканцями тільки “на папері”.

“У внутрішній політиці Сполучених Штатів він був тим, хто підтримував чимало ліберальних ініціатив, більш притаманних демократам, аніж республіканцям. Що ж стосується зовнішньої політики, то Маккейн запам’ятається як “бойовий яструб”, тобто, республіканець до мозку кісток. Щодо, власне, американців, то ніяких суттєвих змін у їхньому житті не відбудеться. Так, Маккейн був авторитетним сенатором, він був головою одним із ключових комітетів – з питань озброєнь, але в той же час його законодавчі ініціативи дуже рідко проходили сенат чи палату представників, оскільки були або занадто радикальними для простих людей, або занадто м’якими для однопартійців-республіканців”, – підсумував експерт.

Матеріал вперше опублікований на: УКРІНФОРМ