» Новини » В UIF обговорили можливість втілення технологій майбутнього в Україні

В UIF обговорили можливість втілення технологій майбутнього в Україні

Український письменник Олег Шинкаренко влаштував дискусію в Українському інституті майбутнього (UIF) на тему “Чорне дзеркало майбутнього: спокуси та небезпеки”.

Захід, що відбувся ввечері 23 січня у приміщенні аналітичного центру, зібрав близько 65 осіб.

Учасниками дискусії також стали виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів, координатор дискусійного клубу “Коло” Олексій Жмеренецький та гості заходу.

Олег, Віктор та Олексій пригадали реальні досягнення науки останніх років, що вразили їх особисто, та розглянули можливість втілення сценаріїв розвитку технологій, зображених, зокрема, у популярному британському науково-фантастичному серіалі “Чорне дзеркало” (Black Mirror). Під час обговорення учасники дійшли висновку про те, що попри наявні можливості для розвитку науки в Україні частина суспільства досі тяжіє до минулого.

Як доказ тези про заскорузлість українського суспільства  Олег Шинкаренко навів уривки зі своїх романів “Кагарлик”, “Перші українські роботи” та “Череп”.

Дивіться повний відеозапис заходу та беріть участь у пост-обговоренні на форумі Українського інституту майбутнього у Facebook.

Дискусія в Українському інституті майбутнього “Чорне дзеркало майбутнього: спокуси та небезпеки”