» Новини » ​Володимир Шульмейстер про Ryanair у Києві: я дуже скептичний щодо лоукостеру в “Борисполі”

​Володимир Шульмейстер про Ryanair у Києві: я дуже скептичний щодо лоукостеру в “Борисполі”

Директор програми “Інфраструктура” Українського інституту майбутнього Володимир Шульмейстер зізнався, що скептично ставиться до можливостей міжнародного аеропорту “Бориспіль” приймати лоукостери.

Крім того, Шульмейстер пояснив, що знижка у 80% на аеропортові збори неможлива, коментуючи заяви голови аеропорту “Бориспіль” Павло Рябикіна в ефірі радіостанції “Голос Столиці“.

“Існує залежність обсягу знижки від кількості перевезень. Чим більше перевізник перевозить пасажирів, тим більше у нього знижка. Проте обсяг знижок регулюється не лише аеропортом, але й міністерством. Два тижні тому я зустрічався із Рябикіним [Павло Рябикін – голова аеропорту “Бориспіль” – ред.] і він сказав, що зараз залежить від міністерства, як швидко вони відрегулюють питання максимальної кількості знижок, які аеропорт може надавати авіакомпаніям”, – пояснив Шульмейстер.

За його словами, до питання знижок треба ставитися дуже обережно.

“Якщо знижки будуть дуже великими для усіх перевізників, то це дуже сильно вдарить по фінансово-економічній частині самого аеропорту, тому що це – комерційне підприємство, і воно має давати прибуток плюс обслуговувати великий кредит, який був взятий для того, аби був побудований термінал. Тому я дуже скептично ставлюся до того, що аеропорт “Бориспіль” зможе приймати лоукостери”.

Також експерт прокоментував факт, наведений журналістам “Голосу столиці” про те, що на сайті Ryanair вже можна придбати квитки на перельоти з Києва.

“Це дивовижно. Поки немає погодженого маршруту, а для цього Ryanair мав би податися в Державіаслужбу. У Державіаслужбі двічі на місяць проводять комісії, у яких роздаються напрямки. Це перше, що треба було зробити, а друге – це треба було домовитися із аеропортом будь-яким, а це комерційне питання. Як можна було продавати білети на сайті до виконання цих умов, мені не зовсім зрозуміло. Напевне, повернуть гроші раптом що”, – резюмував Шульмейстер.