» News » Kyiv isn’t ready to shut down the Khreschatyk on working days even for the “Eurovision 2017” (ua)

Kyiv isn’t ready to shut down the Khreschatyk on working days even for the “Eurovision 2017” (ua)

Центральну вулицю Києва, Хрещатик, перекрили для автомобілістів на час проведення пісенного конкурсу “Євробачення – 2017” (9-13 травня).

За словами директора програми “Інфраструктура” Українського інституту майбутнього Володимира Шульмейстра такий крок призведе до транспортного колапсу у столиці.

“Під час перекриття Хрещатика виникають затори у 8-9 балів і транспортний колапс. Тому перекривати Хрещатик навіть на такі заходи як Євробачення у робочий час, у “години пік” – категорично неможна”, – заявив Шульмейстер.

Перекриття центру Києва у вихідні дні експерт вважає цілком прийнятним.

Володимир Шульмейстер прокоментував перекриття Хрещатика на час проведення “Євробачення -2017”

Читайте також: Євробачення-2017 – одна з найбільших загроз для Нацполіції України

Аби вирішити проблему транспорта в Києві, Володимир Шульмейстер пропонує оптимізувати громадський транспорт і ввести оплачувані місця для паркування.

“Парковки у центрі мають бути добре врегульованими, платними і дорогими. Однозначно має бути жорстке покарання для тих, кто паркується у непризначених для цього місцях”, – стверджує експерт.

Читайте також: Електрички не цікаві владі Києва

Як екс-заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер пригадав про те, що у 2015 році був розпочатий проект з оптимізації муніципального транспорту, що був профінансований світовим банком.

“Результатом цього проекту мало б бути скорочення часу, який люди втрачають у транспорті, на 30%. Нажаль, цей проект лишився на папері і в Києві чомусь так і не був реалізований”, – розповів Шульмейстер.

Читайте також: Що не так з “Укрзалізницею”? Частина 2 – “Закупівлі”