» Новини » Антон Геращенко: Сподіваюсь, вжиті заходи дадуть можливість зупинити поширення коронавірусу

Антон Геращенко: Сподіваюсь, вжиті заходи дадуть можливість зупинити поширення коронавірусу

Карантинні заходи через коронавірус в Україні дали позитивні результати. Закрито тисячі магазинів, торгових центрів, які були місцями скупчення людей. Відповідно величезна кількість людей зараз не їде на роботу громадським транспортом. Про це заявив заступник міністра ВМС України, співзасновник Українського інституту майбутнього, директор програми реформування правоохоронної та судової систем Антон Геращенко в ефірі ток-шоу «Право на владу».

«У МВС ми відпустили працювати вдома близько 30% працівників – 400 осіб.  Загалом знизилось навантаження на громадський транспорт. У перші два дні після введення карантину поліція отримала завдання вести роз’яснювальну роботу з власниками транспортних фірм, водіями, пасажирами. Багато людей сприйняли заклик влади, їх стало менше на вулицях.

Але у нас не прийняті жорсткі заходи щодо карантину, як в Італії, Іспанії, де запроваджено штраф за вихід без потреби на вулицю. У Франції, Іспанії необхідно роздруковувати спеціальний документ для пересування. Ми до таких заходів не дійшли. Сподіваюся, вжиті зараз заходи дадуть можливість зупинити поширення вірусу. Інакше доведеться вводити більш жорсткі заходи. Як показує досвід Китаю, Тайваню, Сінгапуру, в цих країнах епідемію було зупинено. Досвід Італії показує, що там вже померло понад 3000 осіб», – зазначив Антон Геращенко.

Водночас він закликав підприємців дослухатися до закликів влади щодо карантину, наголосивши: життя й здоров’я ваших рідних і співробітників не можна купити за гроші.