» Новини » Світова криза може розпочатися у китайській провінції Ухань

Світова криза може розпочатися у китайській провінції Ухань

Нова світова криза може розпочатися у одній з найважливіших промислових і логістичних регіонів Китаю провінції Ухань, де спалахнув новий коронавірус, – наголосив на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

Понад 300 з 500 найбільших компаній світу присутні в місті, коментує експерт, зокрема, Microsoft, німецька компанія з розробки програмного забезпечення SAP і французький виробник автомобілів Groupe PSA.

«Зростання ВВП Ухані в 2019 році склав 7,8 відсотка, що на 1,7 процентного пункту вище, ніж в середньому по країні. Місто вже закрите на карантин.  Китай з 27 січня не випускає з країни туристичні групи. Хворі виявлені в Парижі та США. До слова, клієнти з усього світу вже відмовляються від посилок з АліЕкспресс, а частка Китаю у світовій економіці при цьому 18%. Попит і пропозиція почнуть знижуватися. Китай скоротить інвестиційні програми як всередині країни, так і зовні. Це відобразиться на всіх економічних партнерах, передусім, на США. Відобразиться це також і на борговому ринку. Тут головне почати, а далі картковий будиночок боргових бульбашок країн, що розвиваються і переоцінених публічних компаній швидко почне сипатися», – зазначив експерт.