» Новини » Наталія Кацер-Бучковська: Майбутнє світової енергетики за чистими джерелами!

Наталія Кацер-Бучковська: Майбутнє світової енергетики за чистими джерелами!

Зниження ціни на енергоносії можливий! Про це заявила на Світовому саміті скрапленого природного газу (LNG) у Римі Наталія Кацер-Бучковська, експерт з енергетики та інвестицій UIF.

За її словами, вартість можна знизити завдяки розвитку енергетичної інфраструктури, пошуку нових шляхів та джерел постачання газу в Україну. Цьогоріч причиною зниження ціни на 30% на світових газових ринках став бум поставок скрапленого газу LNG, що відобразилося на ціні блакитного палива в Україні.

«Поглиблення інфраструктурних та енергетичних взаємозв’язків України з сусідніми державами дасть можливість збільшити ліквідність енергетичних ринків, знизити ціну на газ та забезпечити енергетичну безпеку східноєвропейського регіону», – зазначає Наталія Кацер-Бучковська.

За словами експерта, з розгалуженою газорозподільною мережею ГРМ, однією з найпотужніших світових газотранспортних систем (ГТС) у світі та мережею з 12 підземних газосховищ загальним обсягом понад 31 млрд куб. м Україна відповідає всім технічним умовам для забезпечення енергетичної безпеки регіону.

«Майбутнє світової енергетики за чистими джерелами! Серед них відновлювальні та LNG. Швидкі зміни клімату будуть драйверами політики. Вже сьогодні країни, індустрії, компанії відмовляються від розвитку та фінансування проєктів компаній, політика яких не відповідає меті сталого розвитку. Ці зміни відбуваються швидше, ніж ми очікували», – зазначила Кацер-Бучковська.

Продовжуючи політику енергетичної дипломатії, народний депутат України VIII скликання Наталія Кацер-Бучковська просуває українські енергетичні інтереси країни за кордоном. Представництво держави на такому рівні профільних міжнародних заходах важливе. Це дає змогу залучати інвестиції, розвивати інфраструктуру та модернізацію української енергетики, яка не може залишатися поза світовими трендами.