» Новини » В очікуванні нового воєнного стану

В очікуванні нового воєнного стану

Фото: znaj.ua

Останнім часом на лінії фронту спостерігається черга, з одного боку, дивних, з іншого, непов’язаних на перший погляд між собою подій. 

За минулі 2-3 тижні в ЗМІ масово надходять повідомлення про звитяжні удари української армії по сепаратистам: знищили МТЛБ (броньований тягач), спалили сепаратистський бліндаж, придушили кулеметну точку, вантажівку з орками рознесли…

Сепаратистам такий стан речей з втратою особового складу і техніки, очевидно, не сподобався (про що вони вже не забули “заявити” під Маріуполем). Тож вони наважаться на масовий наступ, де їм ймовірно “покажуть, де раки зимують”.

У якийсь момент підтягнуться нові сили російських військових, і кров поллється. Це буде нова фаза війни, інтенсивність якої буде дорівнювати боям 2014 року. З новими котлами і виходами з оточень, з великими втратами, які пару років потому Муженко охрестить “надуспішними”.

З’явиться необхідність ввести нове військове становище незадовго до президентських виборів, тим самим скасувавши їх на невизначений термін.

Іраклій Джанашия, експерт з безпеки та оборони UIF

Повний матеріал читайте за посиланням