» Новини » Росія продовжує посилювати Чорноморський флот

Росія продовжує посилювати Чорноморський флот

ФОТО: novyny.online.ua

Під час транспортування річковим шляхом з Казані до пункту постійної дислокації Новоросійська через Ростов-на-Дону був помічений російський прикордонний сторожовий корабель (ПСКР) проекту 22100, шифр «Океан», «Петропавловськ-Камчатський». Протягом останнього місяця це вже четвертий ПСКР, який  транспортували водним шляхом у регіон Азовського та Чорного морів.

До цього були 2 ПСКР типу «Світляк», «Сиктивкар» та «Кізляр» та корвет «Стерегущий».

Також найближчим часом очікується передислокація аварійно-рятувального судна «Капітан Гур’єв» в  акваторію Чорного моря.

Загалом з 2015 року, РФ посилила Чорноморський флот з 53 одиниць до понад 120. Зокрема кількість флоту планують збільшити до 206 одиниць до 2020 року. Як повідомляє німецький щотижневий журнал Der Spiegel, про це ще у 2014 року заявляв головнокомандувач Чорноморського флоту РФ Олег Вітко.

Поки Україна демонструє спроби посилити свою присутність в Азовському та Чорному морях, а Захід в особі верховного представника ЄС з питань закордонних справ Фредерикі Могеріні виражає свою стурбованість кількістю російського флоту в акваторії Чорного моря, РФ не звертає на це увагу.  Просто продовжує посилювати.

Може, саме час спробувати й Україні?