» Новини » Український інститут майбутнього опублікував обкладинку “2018: виклики і можливості”

Український інститут майбутнього опублікував обкладинку “2018: виклики і можливості”

Аналітичний центр Український інститут майбутнього (UIF) опублікував обкладинку головного видання року, аналітичного прогнозу “2018: виклики і можливості”.

На обкладинці зображена особа, яка крокує небезпечним канатом над нічним містом майбутнього. Канат, що розривається між двома міцними вузлами, символізує соціально-політичні виклики, що очікують на українців у 2019 році.

“Обкладинка прогнозу на 2018 рік символічно зобразила перехід більш-менш спокійним 2018 роком у буремний 2019 рік. Яким би важким не був 2018, наступний рік буде ще важче, бо на нього припадають вибори президента і Верховної Ради, а також виплата державного боргу у понад 8 млрд доларів”, – пояснив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

Читайте також Затишшя перед бурею: UIF готує аналітичний прогноз на 2018 рік

Презентація аналітичного прогнозу “2018: виклики і можливості” відбудеться наприкінці грудня 2017 року в Українському інституті майбутнього. Це вже друге спільне дослідження-передбачення від UIF. Перший  аналітичний прогноз був виданий у рік заснування аналітичного центру, ознайомитися із документом “2017: виклики і можливості”можна на офіційному сайті uifuture.org.

Читайте також Прогноз 2018: інфляція вийде з-під контролю Нацбанку

Прогнози 2017 і 2018 під загальною назвою “Виклики та можливості – це збірки висновків експертів UIF про майбутнє інформаційних процесів у сферах міжнародноїта внутрішньої політики, національної безпеки та оборони, економіки, правоохоронної та судової системи та освіти, що досліджуються на основі загальних тенденцій розвитку ґалузей протягом року.

Метою випуску щорічної збірки прогнозів експертів є інформаційне сприяння розширенню горизонту планування розвитку країни і як наслідок – ухвалення людьми, які ухвалюють рішення, успішної стратегії на майбутні 10-15 років.  

Як повідомляв uifuture.org, над написанням прогнозу “2018: виклики і можливості” працюють не лише українські експерти. Зокрема російський економіст Дмитро Некрасов на прохання Українського Інституту Майбутнього склав прогноз економічного розвитку Росії на 2018 рік.