» Новини » Березовець на Форумі у Вільнюсі: США та ЄС пропонують сформувати новий санкційний список проти Росії (фото, відео)

Березовець на Форумі у Вільнюсі: США та ЄС пропонують сформувати новий санкційний список проти Росії (фото, відео)

Співзасновники аналітичного центру Український інститут майбутнього, експерти з міжнародної політики Тарас Березовець та Юрій Романенко беруть участь у Форумі вільної Росії, що проходить у Вільнюсі 3—4 грудня.

Перший день Форуму розпочався панельною дискусією “Машина кремлівської пропаганди – як їй протистояти”. За словами Березовця, цього дня на форумі були присутні пропагандистські телеканали РФ, які намагалися атакувати учасників провокаційними питаннями.

Юрій Романенко на Форумі вільної Росії у Вільнюсі

У другий день на форумі ухвалювали так званий “санкційний список” осіб, які підтримують режим Путіна у РФ.

“Саме у ці хвилини відбувається ухвала так званого “санкційного списку” оточення Володимира Путіна, куди пропонують включити низку відомих діячів. Називаються прізвища олігархів, таких як Абрамовіч, Дерипаска, Ковальчук, Ротенберг”, – зазначив Березовець в інтерв’ю телеканалу “Прямий”, додавши, що до списку пропонують включити також і помітних кремлівських пропагандстів – Соловйова, Кисельова, та інших.

Форум відбувався за участі відомих російських опозиціонерів, правозахисників, активістів та експертів з-за кордону: України, США, Німеччини, Литви, Латвії.